Spring naar inhoud

Het nut van aminozuur

Aminozuren zijn van groot belang bij een groot aantal processen die zich in je lichaam plaatsvinden. Eén van de belangrijkste processen is het stofwisselingsproces. Aminozuur zorgt dan ook voor het vervoer en de opslag van alle voedingsstoffen. Onder deze stoffen vallen onder andere water, vetten, proteïne, vitaminen en mineralen en koolhydraten. Veel welvaartsziekten zijn dan ook het gevolg van stofwisselingsstoornissen. Bekende welvaartsziekten zijn overgewicht, diabetes en een te hoog cholesterolgehalte.

Voeding

Om de welvaartsziekten bij de kern aan te pakken is het van belang om de juiste voeding binnen te krijgen. Hierdoor is je lichaam in staat de essentiële aminozuren op te nemen. Door het eten van slechte voeding wordt ook de kwaliteit van de aminozuren in het voedsel minder. In dat geval kun je de aminozuren workout man spierenaanvullen door middel van supplementen.
Een groot deel van de benodigde aminozuren worden door je lichaam zelf aangemaakt. Echter zijn er ook een aantal zeer belangrijke aminozuren die je lichaam niet zelf aan kan maken. Deze krijg je binnen door middel van voeding. Het is dus van groot belang om kwalitatief goede voeding binnen te krijgen. Dit houdt niet alleen in dat je de juiste aminozuren binnen krijgt. Goede voeding beschikt ook over de juiste combinaties en hoeveelheden aminozuur die je nodig hebt.

Aminozuur

Deze zuren beïnvloeden enkele functies van organen, adres, pezen en klieren. Ook zijn aminozuren belangrijk voor het herstel van spieren en ander weefsel. Ook genezen wondjes veel sneller als je over meer aminozuur beschikt. Ook verloopt het proces van je stofwisseling veel beter wanneer je de juiste aminozuren in de goede hoeveelheden binnen krijgt. Een aantal van deze aminozuren worden door je lichaam zelf aangemaakt, echter zijn er ook een aantal zuren die je van buitenaf binnen moet zien te krijgen. Het is belangrijk dat je over de juiste combinatie beschikt om de aminozuren zo goed mogelijk hun werk te laten doen.

Afvallen

De juiste hoeveelheden en combinaties aminozuren in je lichaam zorgen er ook voor dat je sneller af zult vallen. Er zijn dan ook een aantal aminozuren bekend die een grote betekenis hebben bij het afvallen. Hieronder vallen Arginine, Glutamine en Methionine. Wanneer deze zuren zich in je lichaam bevinden stimuleren zij je lichaam om meer slank makende hormonen aan te maken.

Er zijn ook een aantal aminozuren die gebruikt kunnen worden als vetverbrander. Dit komt voornamelijk doordat deze zuren de vetzuren aantrekt die zich in je lichaam bevinden. Hierdoor worden deze vetzuren sneller vervoerd in je lichaam en komen ze in het stofwisselingsproces terecht. Hierdoor breekt je lichaam sneller vet af in plaats van dat het wordt opgeslagen.

Andere voordelen

Er zijn nog een aantal voordelen aan aminozuren te ontdekken. Zo zijn er een aantal zuren die het makkelijker maken om je gewicht te beheersen. Zo is je lichaam in staat om vet te verbranden bij de juiste hoeveelheid Carnitine inname per dag. Daarnaast werkt Glutamine de opslag van vet in je lichaam tegen. Dit wordt bereikt doordat er meer energie wordt verbruikt in je lichaam. Hierdoor wordt er meer vet verbrandt. Het is dus van belang om het aminozuur peil in je lichaam zo optimaal mogelijk te houden. Voeding is hierbij van essentieel belang. Mocht je door het volgen van een dieet niet genoeg aminozuur binnen krijgen zijn er ook enkele supplementen verkrijgbaar op de markt. Deze supplementen staan er om bekend dat de zuren extra snel worden opgenomen in het lichaam. Deze supplementen dienen echter alleen als aanvulling op je dieet en niet als vervanging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CAPTCHA