Spring naar inhoud

Spieren trainen doe je zo (praktijk vitaal)

Het is vaak niet eenvoudig om snel spiermassa op te bouwen. Spieren trainen vergt dan ook veel discipline en doorzettingsvermogen. Daarnaast worden je spieren niet alleen getraind in de sportschool, maar is ook de juiste voeding van groot belang. Wat zijn de manieren om het beste je spieren te trainen?

De training

Uiteraard is het van belang dat je veel krachttrainingen ondergaat zodat je de spieren kunt trainen. Tijdens de trainingen is het aan te raden om steeds de weerstand te verhogen. Hierdoor blijf je de spieren aan het werk zetten en treedt er geen gewenning op. Het steeds verhogen van de gewichten is dan ook een goede manier om spiergroei te realiseren. Daarnaast is het ook verstandig om maximaal twee uur in de week te spenderen aan cardio oefeningen. Dit zorgt voor wat vetverlies, zodat je spieren beter zichtbaar worden. Het is niet de bedoeling om al te veel aandacht aan de cardiotraining te spenderen. De krachten die je namelijk tijdens de cardio verbruikt kun je niet meer gebruiken bij de krachttraining. Om spieren te trainen ligt de nadruk wel bij de krachttraining.

Andere zaken die je in de gaten moet houden tijdens de training is om niet altijd tot het uiterste te trainen. Het is ook verstandig om eens een hoger gewicht te pakken die je vaker verplaatst. Echter tellen de keren dat je het zware gewicht verplaatst wel dubbel mee, omdat het gewicht veel zwaarder is. Het is dan ook niet de bedoeling om altijd het gewicht te pakken dat je goed aan kunt, en dit vele keren te herhalen. Vaak daag je de spieren dan niet goed uit. Ook is het van belang om de trainingen fris te houden door veel schema’s te wisselen. Hierdoor word je zelf niet alleen uitgedaagd, ook gebruik je de spieren telkens op een andere manier.

De voeding

Naast krachttraining is het ook van belang dat je de juiste voeding binnen krijgt om je spieren te trainen. De juiste voeding betreft in alle gevallen gezonde voeding die over de juiste voedingsstoffen beschikken. In het geval van spieren trainen gaat het dan vaak om de stoffen koolhydraten, eiwitten en vetten. Deze voedingsstoffen tref je in veel gezonde voeding aan. Daarnaast ben je in staat om de hoeveelheden goed te doseren. Ongezonde  voeding bezit vaak één voedingsstof heel veel, waardoor de balans verstoord raakt.

Om spieren te trainen is het van belang dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Deze eiwitten helpen namelijk om je spiervezels te herstellen, daarnaast vergroot je spiermassa ook wanneer je de eiwitten aan het werk zet. Ook water is van groot belang als je spieren wilt trainen. Je spieren bevatten ook veel water, maar tijdens het trainen droog je vaak wat uit. Het is dan belangrijk om de vochtbalans weer op niveau te krijgen.

Supplementen

Het is niet voor iedereen haalbaar om alle voedingsstoffen uit de voeding te halen. Wanneer je er achter komt dat een bepaalde voedingsstof achterblijft op de anderen, kun je besluiten om voedingssupplementen aan te schaffen. Dit is vaak in de vorm van creatine of eiwitten. Door bijvoorbeeld een eiwit shake te drinken krijg je gelijk een grote hoeveelheid eiwitten binnen. Deze eiwitten heb je tijdens de krachttraining hard nodig, om je spieren te kunnen trainen. Daarnaast zijn er nog andere supplementen op de markt verkrijgbaar, ook om bijvoorbeeld wat goede vetten binnen te krijgen.

Anabolen
Naast de supplementen zijn er ook nog de anabolica die je hier kunt vinden. Steroïden kopen is absoluut niet iets wat wij zullen aanraden maar we weten allemaal dat er een grote groep mensen is die zich hier aan vergrijpt om snel resultaten te zien. Weet waar je aan begint!

anabolen spuit

Rust

Ook rust is er belangrijk als je spieren wilt trainen. Dit klinkt vaak erg tegenstrijdig. Echter zorg je er voor dat je spieren zich weer kunnen herstellen tijdens de rustperiode. Daarnaast vult je lichaam tijdens je slaap allerlei voorraden aan, waaronder die van eiwitten. Deze kun je de dag daarna tijdens de krachttraining weer goed gebruiken. Ook het voorkomen van stress is goed voor je spieren. Wanneer je namelijk veel stress ervaart wordt er een bepaalde stof in je lichaam ontwikkelt die spiermassa afbreekt. Hierdoor ben je minder goed in staat om je spiermassa te behouden of te vergroten.

Praktijk vitaal>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CAPTCHA